Ahad, 24 Januari 2010

dua hati [4]

huuaarrhhgg

ape la yang cikgu ni membebel dari tadi,omel mecha dalam hati.dah berapa kali mecha menguap kali ni,sungguh la fizik mata pelajaran yang paling dia tak suka.time fizik mesti mata nak tertutup,orang tua-tua kata tu tandanya setan tengah tergantung kat bulu mata,betul la tu.mecha cepat-cepat mengibas matanya blah la kau setan aku nak belajar la.cara mecha nampak je setan tu.

"huargghh"ni kalau ade katil,bantal kan best dapat tidur,apelah yang cikgu membebel tu.

tiba-tiba kerusi mecha tergoyang apesal ni ade gempa bumi ke?cop,cop tapi kan kerusi aku sorang je yang goyang. mecha kalih pandang ke belakang.terkedu mecha pehal ngan mamat ni,tau la muka tu handsome tapi tayah la main tendang-tendang,sakit belakang aku tau.

"kau nak ape?"mecha tanye benjami

"nah"benjami menghulur spearmint chewing gum kepada mecha.ni la modal dia kalau rase mata hampir-hampir nak melabuh tirai dia kunyah la chewing gum,tadi dia tengok mecha macam 2x5 je dengan dia,so ape salahnya kongsi ilmu tanak bagi ngantuk kan.

huh? mecha angkat kening tak faham.

"nah makan."tanpa nada benjami cakap.

masih lagi tak faham tapi mecha tetap juga menyambut huluran benjami.pembalut plastik chewing gum di buka perlahan takut-takut cikgu dengar,tapi dia tak sedar orang kat sebelah dia dengar.

"mecha..."diana panggil,mecha sengih.diana kalih pandang benjami kat belakang"eh...kau nak ajar kawan aku makan kat dalam kelas ek?kau jangan pandai,pandai nak ajar kawan aku buat benda yang bukan-bukan ek."diana marah perlahan.

benjami buat muka innocent je"aku tak ajar dia benda bukan-bukan la,aku cuma tolong dia je"tutur benjami tanpa nada.

diana rasa terbakar tetiba"tolong apa nya camni?"

"tolong hilangkan rasa ngantuk,supaya kawan kau tu dapat bagi tumpuan kat cikgu yang suka membebel kat depan tu"slamber benjami cakap cikgu-yang-suka-membebel-kat-depan.

terbeliak mata diana aiseh..mamat ni kan aku bagi tapak kasut ni baru tau."kau ni kan..."

belum sempat diana habiskan ayat dia mecha dah sambung"eh..dah,dah la tu..taper la mecha betul juga tu makan chewing gum ni boleh hilang kan rasa ngantuk.."mecha sengih.

bulat mata diana"mecha...." kau ni kan.. "suka hati kau la"diana off tak tau nak kata apa lagi dah.baik diam.

*****************
"ma!!!!!!!!!!"boleh bergegar rumah ni dengar suara mecha.

"mak kau meletop jatuh tingkap"mak tah yang tengah sian ikan tiba-tiba melatah dek dengar suara mecha macam nak hancurkan rumah ni je.mecha dah tergelak kat tepi peti ais.

"mak sape yang jatuh tingkap mak tah?"mecha tanya dalam nada nak mengusik.

anak dara sorang ni kan"kamu ni icha satu hari tak usik mak tah tak boleh ke?"puan elina geleng kepala.mecha geleng kepala tanda tak boleh,lepas tu dia senyum.

"ni mama nak bagitau esok kamu jangan pergi mana-mane ye"

mecha angkat kening"kenape?"mecha tanye sambil mengambil kotak susu lalu dituangkan ke dalam mug.

"esok abang adam nak balik"data puan elina bagitau

tersembur air yang mecha minum."kamu ni minum tu perlahan la sikit jangan rakus sangat kan dah tersembur"puan elina geleng kepala.

bukan sebab minum air ni yang buat icha tersembur mama io.berita yang mama bagitau tu.huh that guys nak balik sini nak buat ape?."kalau dia nak balik sini pun bukannya ade kena mengena dengan icha pun ma"

"kenapa icha cakap cam tu kan abang adam dah lame tak balik,tak rindu ke?"puan elina sengih

mama ni..huh rindu tader maknanya"langsung tak,kalau dia tak balik langsung pun taper,icha lagi senang"tutur mecha lalu kakinya di atur ke tingkat atas.

puan elina geleng kepala.ape la yang di benci sangat icha pada adam.

p/s:n3 kli ni nmpak lagi boring kan..sungguh tader idea yg dtg..cam pe ntah..ayat pun trbalik...paper pun tengs (:

1 ulasan:

  1. mne de boring best pe..gud writing...

    BalasPadam